Имуникс

799.00 ден

МОЌЕН АНТИОКСИДАНС

 • Спирулина и селен
 • Збогатен со пивски квасец
 • 30 меки желатински капсули

Една капсула содржи 100 mg Спирулина во прав и 10 mg пивски квасец збогатен со 10 μg Селен.

ИМУНИКС е најдобриот начин за зајакнување на имунитетот, подобрување на општата здравствена состојба и обезбедување енергија. Неговата единствена формула на селен како моќен антиоксиданс, витамини Б од пивски квасец и спирулина со антивирусни ефекти дава поттик за вашиот имунолошки систем.

Availability: 60 in stock Categories: ,
Погледни го редот

Опис

IMUNIX се препорачува за:

 • Го зајакнува имунитетот и ја подобрува способноста на организмот во борба против инфекции
 • Ментален и физички замор
 • Несоодветна, неправилна и диверзифицирана исхрана (диета, глад, сува храна)
 • Недостаток на витамини и минерали како резултат на разни болести и патолошки состојби (повраќање, дијареја, интензивен менструален циклус, прекумерно потење)

ЗОШТО ДА УПОТРЕБУВАТЕ ИМУНИКС

 • Употребата на селенот помага во зајакнување на имунитетот.
 • Употребата на овие капсули помага при: зголемена телесна активност, при состојби на неадекватна, нередовна и еднолична исхрана (диети, гладување итн), за подобрување на растот и апетитот. Можат да се користат и при дефицит настанат заради различни болести или патолошки состојби кога се зголемени потребите за витамини и минерали, односно при состојби на зголемено губење на минерали (повраќање, проливи, силно потење).
 • Најважната карактеристика на пивскиот квасец е неговата висока содржина на витамините од Б групата (Б1, Б2, Б6, биотин, ниацин, Б12).
 • Витамините Б1, Б2, Б6, биотин (Б7), ниацин (Б3) и Б12 придонесуваат за нормална функција на нервниот систем
 • Витамините Б2, биотин (Б7) и ниацин (Б3) придонесуваат за одржување на нормална кожа
 • Збогатувањето на пивскиот квасец со селен дополнително ја зголемува неговата корисност од употреба.
 • Спирулината е богата со фикоцијанин, познат како градивен елемент на крвта, има силни антивирусни и антиканцерогени ефекти.

Дополнителни информации

Бренди

Бионика фармацеутикалс

Деца од 7 – 14 години, 1 мека желатинска капсула на ден.

Над 14 години и возрасни 1 мека желатинска капсула 3 пати на ден.

Се препорачува кај деца на возраст од 7 до 14 години по една капсула дневно, а кај возрасни од една до три капсули дневно.

Темно кафената мека желатинска капсула проголтајте ја цела, со малку течност

Не ги употребувајте додатоците на храна како замена за храна

За дополнителни информации обратете се кај Вашиот фармацевт или лекар